2014. február 5., szerda

10 dolog, amit a Windows 8.1-ről tudni érdemes

A Windows 8.1 eléggé különbözik a Windows 7-től, de szerencsére ez a sebességben is megmutatkozik – gyorsabb  pl. a bootolási idő. és maga a rendszer is. Van néhány dolog a rendszerrel kapcsolatban, amit érdemes megtanulni, most megpróbáljuk ezeket bemutatni.
AZ ASZTALI BEÁLLÍTÁSOK
A Microsoft megpróbálta jobbá tenni az asztali munkát, de a Windows 8 és 8.1 asztala között mindössze annyi a különbség, hogy beraktak egy Start gombot. A számítógép használata kényelmesebbé tehető azzal, ha a számítógép rögtön az asztalra bootol. Ez egyszerűen beállítható: Tálcára kattints jobb egérgombbal-> Tulajdonság-> Navigáció fül. Itt beállítható az is, hogyha felviszed a bal felső sarokba az egeret, akkor ne jelenjen meg a charm bar, ezzel is kényelmesebbé téve a használatot.
KIKAPCSOLÁS KETTŐ KATTINTÁSBÓL
Csak kattints jobb egérgombbal a Start gombra, a megjelenő menüben vidd az egeret a „Kikapcsolás vagy kijelentkezés” menüpontra és a megjelenő menüben ki lehet választani a kikapcsolást. Így itt is ugyanúgy 2 kattintást vesz igénybe a kikapcsolás, mint a Windows 7-nél.
ALAPÉRTELMEZETT TÁRSÍTÁSOK MEGVÁLTOZTATÁSA
A Windows 8.1-ben lévő alapértelmezett társítások eléggé frusztrálóak. Pl. a teljes képernyős, Metros képnézegető nem túlságosan hatékony asztali gépen. Éppen ezért ajánlatos minden alapértelmezést átnézni, testre szabni, hogy könnyebb legyen a használat. Az alapértelmezett programokat a Vezérlőpult Alapértelmezett Programok menüpontjában lehet megváltoztatni.
ALAPÉRTELMEZETT BING KERESŐ KIKAPCSOLÁSA
A Microsoft Bing kereső motorja bele van integrálva a Windows 8.1-be, de azonban ez felesleges lehet. Szerencsére ez is kikapcsolható, így a keresésnél már nem fog az interneten is keresgélni. A Gépházban a Keresés/alkalmazások menüpont alatt tudod kikapcsolni.
A CSEMPÉK KITŰZÉSE
A Windows 8.1-ben már nincsen benne az a funkció, mint a 8-ban, hogy egy program telepítése után a rendszer a Kezdőképernyőre automatikusan készített egy csempét a programnak. A hozzáadáshoz először is kattints a Kezdőképernyő alján található nyílra. Utána menj az alkalmazásokhoz, kattints a kiválasztott programra jobb egérgombbal, majd kattints a „Rögzítés a kezdőképernyőre” gombra.
A SKYDRIVE SZINKRONIZÁCIÓS TULAJDONSÁGAI
A Windows 8.1-be integrált SkyDrive csak a SkyDrive mappájába szinkronizálja a fájlokat, máshova már nem. A SkyDrive ide helyezi a fájlokat: C:\Users\felhasználóneved\SkyDrive. Ha ezt át szeretnéd helyezni, akkor jobb egérgombbal kattints a Windows Intézőben a navigációs panelen belül a SkyDrive-ra, válaszd ki a Tulajdonságokat és a Hely fülön áthelyezheted.
A REJTETT KÖNYVTÁRAK
A könyvtárak most már alapértelmezetten el vannak rejtve, még azok is, amelyeket a Modern alkalmazások használnak. Pl. A Videók könyvtár, vagy éppen a Képek könyvtár. A láthatóvá tételhez kattints jobb egérgombbal a „Fájlböngésző” bal panelján, majd kattints a „Könyvtárak megjelenítése” menüpontra.
AZ INTERNET EXPLORER KÉT KEZELŐFELÜLETE
Az Internet Explorer kettő kezelőfelületet tartalmaz – egy Windows 8 stílusút, amely a Kezdőképernyőről indítható és egy asztali verziót. Ha ezt meg szeretnéd változtatni, hogy mindig az asztali verzió induljon, akkor menj az internet beállításokhoz, és a Programok fülnél válaszd a „Internet Explorer indítása asztali módban” lehetőséget. Ha nem az Internet Explorer az alapértelmezett böngésző, akkor mindig az asztali verzió indul.
AZ „OSZTOTT KÉPERNYŐ”
Az „osztott képernyő” nagyon fontos része a Windows 8-nak, mivel a segítségével egyszerre több modern alkalmazást használhatsz egyszerre. A 8.1-ben már saját tetszésed szerint méretezheted az alkalmazásokat, de ez a képernyőd felbontásától is nagyban függ.
ADMINISZTRATÍV ESZKÖZÖK ELŐCSALOGATÁSA
Az adminisztratív eszközök Windows 8.1 alatt alapértelmezetten el vannak rejtve. Ha szükséged van rájuk, menj a Kezdőképernyőre, nyomd le a Windows+C betűkombinációt, ott menj a Beállítások majd a Csempék fülre és ott engedélyezheted az adminisztratív eszközöket.



Forrás: HOW-TO GEEK













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése