2015. január 1., csütörtök

Váltás Androidról a Windows Phone rendszerre

Váltás Androidról a Windows Phone rendszerre
Üdvözli a Windows Phone-telefon! Ezzel az útmutatóval igyekszünk a lehető leggyorsabbá és legkönnyebbé tenni az androidos telefonról Windows Phone-telefonra történő váltást. Az itt írtak segítenek az adatok és a saját tartalmak áttelepítésében, valamint a fiókok beállításában.

Megjegyzés

Szeretné tudni, hová tűntek a partnerei? A Google partneradatmezői némileg eltérnek a Windows Phone-telefonok hasonló mezőitől. Ha például egyéni mezőbe írta be valaki telefonszámát, akkor a partner alapértelmezés szerint nem fog megjelenni a Kapcsolatok központ névjegyalbumában. Az így érintett partnerek újbóli megjelenítéséhez nyissa meg a Kapcsolatok alkalmazást az alkalmazáslistából, koppintson a Megjelenítve: telefonszámos névjegyek hivatkozásra, és kapcsolja ki Kapcsolóikon a Telefonszám nélküli névjegyek elrejtésebeállítást. További információ a Kapcsolatok központ használatáról
  • Az e-mailezés beállítása rendszerint gyerekjáték a Windows Phone-telefonon, függetlenül attól, hogy Google-, Outlook.com- vagy Exchange-fiókról, esetleg egyéb fiókról van-e szó: teendője csupán annyi, hogy beállítja a fiókot a telefonján.
  • névjegyek és a naptárak többféleképpen is szinkronizálhatók az új telefonra.
    Adatok helyeTeendő
    Online fiók
    Állítsa be a fiókot a Windows Phone-telefonján, és az adatok automatikusan szinkronizálódnak. Ez a módszer a Google-, az Outlook.com- és a Facebook-fiókokhoz, illetve egyéb népszerű fiókokhoz használható.
    SIM kártya
    Ha a régi és az új telefonja egyaránt SIM kártyát használ, a névjegyek importálásához általában áthelyezhető a SIM kártya az új telefonba.Részletes útmutató
    Számítógép
    Máshol
    Ha az előbbiektől eltérő helyen tartja névjegyeit és naptárait, netán problémákba ütközik, a szinkronizáló varázsló végig tudja vezetni a szükséges lépéseken.

    Tipp

    Az Adatátvitel alkalmazással szinte bármilyen telefonról átmásolhatja a névjegyeket Bluetooth-kapcsolaton keresztül.
  • Ha már vannak dokumentumai a OneDrive-on (korábban SkyDrive), akkor azok (feltéve, hogy bejelentkezett a telefonján a Microsoft-fiókjába) megjelennek az Office-központban. Ha eddig a Google Drive-ot használta, letöltheti a szükséges dokumentumokat a számítógépére Office-fájlokként, majd a telefonjára másolhatja őket (vagy feltöltheti őket a OneDrive-ra, hogy bárhonnan elérhetők legyenek).
  • A zenék Windows Phone-telefonra szinkronizálásának lépései attól függenek, hogy jelenleg hol tárolja a zeneszámokat.
    A felhőalapú Xbox Music szolgáltatásból meg is vásárolhatja és le is töltheti a számokat, vagy online tartalomként is hallgathatja azokat. (Megjegyzés: a zenegyűjteményben található, védelemmel ellátott médiafájlok (például az MPEG-4 formátumú védett fájlok) nem másolhatók át a telefonra, hacsak meg nem vásárolja őket az Xbox Music szolgáltatásban.)
    Zenék helyeTeendő
    Google Play
    Töltse le a zenéket a számítógépére a Google Play Music Manageralkalmazással, majd szinkronizálja őket a telefonjára.
    Amazon Cloud Player
    Töltse le a zenéket a számítógépére az Amazon MP3 Downloaderalkalmazással, majd szinkronizálja őket a telefonjára.
    Másik alkalmazás
    Látogasson el a Windows Phone Áruházba, ahol sok egyéb kedvenc mellett megtalálja a Pandora, a Spotify és a Slacker Radio alkalmazást is.
    További információra van szüksége? Ismerkedjen meg a szinkronizálási lehetőségekkel aszinkronizáló varázslóval (csak angol nyelven).
  • Másolja át a kívánt fényképeket és videókat androidos készülékéről a számítógépére, majdszinkronizálja őket a telefonjára. (Ha beállította a Facebook-fiókját a telefonon, akkor a Facebookon megosztott fényképek online albumokként jelennek meg a Fényképek központban.)
    Ha fel szeretné tölteni a képeit a felhőbe, hogy bárhonnan elérhesse azokat, hívja segítségül aOneDrive alkalmazást, amely szinte minden olyan helyről használható a képfeltöltéshez, ahol fényképeket tárol.
    A Flickrt kedveli? Jó hírünk van! A Windows Phone-telefonján is elérhető. Letöltés


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése