2015. március 3., kedd

A Windows 10 érkezéséig nem jön újabb Lumia csúcsmodell

A Verge mikrofonvégre kapta Neil Broadley-t a Microsoft telefonos marketingért felelős emberét, aki megerősítette, hogy a Microsoft kivárja a Windows 10 megjelenését a következő csúcsmodellel. Szavai szerinta Microsoft továbbra is elkötelezett, és erősen koncentrál a csúcskészülékekre is, ám ők abban hisznek, hogy következő a csúcsmodellt akkor kell piacra dobniuk, ha majd a legjobb felhasználói élményt tudják vele nyújtani. Vagyis majd kicsit később foglalkoznak ezzel, ha már a Windows 10 elérhető.
A hír természetesen nem mindenkinek újdonság, de azt jelenti, hogy egyelőre nem lesz új csúcs telefon, csak majd valamikor később az év során. A Windows 10 várhatóan nyáron jelenik meg, tehát a rendszer futtatására alkalmas telefonokra nem számíthatunk nagyjából szeptember-októberig. Hacsak a Samsung, a HTC, vagy valamelyik másik hardvergyártó nem dönt úgy, hogy még a Windows 10 megjelenése előtt belevág egy saját felsőkategóriás Windows Phone 8.1 készülék kiadásába, a Windows Phone rajongók igencsak hosszú várakozás elé néznek. Ami meglehetősen frusztráló főleg a Lumia 920 és Lumia 1020 tulajdonosok számára, hiszen nekik már igencsak itt lenne az ideje valami ütősebb vasat beszerezni, erre a Microsoft jó alaposan lelőtte a McLaren projectet is.
windows-10-phone
Természetesen a Microsoft is tökéletesen érthető.
A Google és az Apple továbbra is szorítja ki a piacról a Microsoftot, és nagyon úgy tűnik, 2015 a megmérettetés éve lehet a Microsoft mobil törekvései számára.
A Windos 10-re koncentráló Microsoft mostanság elég nehezen tudja felkelteni a felhasználók érdeklődését Windows Phone kínálatával. Ráadásul a rendszer még mindig erősen küszködik az alkalmazások hiányával, ezért is teszteli még mindig a Microsoft androidos alkalmazások futtatását Windows 10-en, és elképzelhető, hogy a társaság rá fog kényszerülni arra, hogy a vártánl hamarabb egy B tervre váltson. Kezdhetünk erősen odafigyelni arra, mit tervez a Microsoft a telefonos piacon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése